با سلام به همه دوستان عزیز
در ابتدا از بابت اینکه چند روزی نتوانستم خدمتتان باشم معذرت می خواهم
در ادامه بحث ارتداد در این پست قسمت دوم نقد پیام دوستمان شایا را آورد ه ام و امیدوارم مورد قبول واقع گردد.
توجه: متن های داخل گیومه با رنگ سیاه از جناب تجلی می باشند
6.« یک مسئله بشری هست »
این یک مسئله بشری نیست بلکه یک حکم الهی و شرعی است
7.« در گذشته ارتداد برگشت عملی بوده به انحراف کشیده شده»
الان هم همینطور می باشد و همان طور که متذکر شدیم ارتداد ربطی به اعتقاد ندارد و در ضمن در این باره در اسلام هیچ گونه انحرافی هم صورت نگرفته است.
8.« حتی با اظهار عقیده هم به این حکم محکوم می شویم»
اولاً: این حرف دروغ و تهمت و غیر مستند می باشد
ثانیاً : در اسلام افراد در ابراز عقیده شان از طریق گفتار و نوشتار آزادند .اسلام نه تنها آزادی بیان را پذیرفته بلکه خود از مدافعان و مروّجان آن است . «وَ الَّذِینَ اجْتَنَبُواْ الطَّـغُوتَ أَن یَعْبُدُوهَا وَ أَنَابُواْ إِلَی اللَّهِ لَهُمُ الْبُشْرَی فَبَشِّرْ عِبَادِ * الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُوْلَـئِکَ الَّذِینَ هَدَیـهُمُ اللَّهُ وَ أُوْلَـئِکَ هُمْ أُوْلُواْ الاَْلْبَـبِ» (زمر ، 17و18)
امام صادق(علیه السلام) به اسماعیل بصری می فرماید: «تقعدون فی المکان فتحدّثون ماشئتم و تتبّرون ممن شئتم و تولّون من شئتم ؟ قلت : نعم ، قال : و هل العیش الاّ هکذا ; آیا می توانید آزادانه در یک مکان اجتماع کنید و درباره هر موضوعی که می خواهید بی پروا بحث نمایید و از هر کس که بخواهید تبرّی جویید و به هر کس که بخواهید اظهار دوستی کنید؟ اسماعیل گفت : آری ، امام فرمود: زندگی همین است .»
البته آزادی بیان مطلق نیست و از دیدگاه امام خمینی(رحمه الله) سه حد و مرز دارد: 1ـ مخالف اسلام نباشد ؛ 2ـ مخالف عفت عمومی نباشد ؛3ـ مخالف مصالح کشور نباشد .
9. «مثل نمونه فردی به نام ...
که با بیان نظراتش به حکم مرگ محکوم میشود
یا ... با بیان مبحث اجتماعیات قرامن محکوم به مرگ میشود»
باید متذکر شوم که در مباحث علمی با مصادیق کاری نیست ؛علاوه بر آن افرادی که نام بردید اولاً: حکم ارتداد در ارتباط با اینها صادر نشده است ثانیاً: شما بهتر است که سخنرانی آقایان را که در تمسخر اسلام و اهل بیت (علیهم السلام) پخش شد را ملاحضه کنید و ببیند که سخنانشان در حد اظهار عقیده بوده است یا بالاتر از آن.
10. « این روزها کمی تیغ تیز برخورد ها تند تر از پیش است»
اولاً: این حرف مستند نیست و فقط در حد یک ادعا بیش نیست
ثانیاً: بر فرض صحت هم برخورد گروه معدودی از افراد ربطی به اسلام و منابع فقهی ما ندارد.
11. « که مسئله ارتداد یک مسئله بشری و در گذشته با اجرای عملی و امروز حتی با ابراز عقاید مواجه هست»
جواب داده شده بخش 6،7،8،9،10
12. « بشریت امروز در مقابل این مسئله جواب درستی می خواهند و راضی به انجام این حرکت با ادله تاریخی نیستند
و این مختص اسلام نیست»
امر به حکم ارتداد یک امر عقلانی است و در همه عالم و در بین همه جوامع بشری وجود دارد و همه می گویند که اگر کسی در جامعه زندگی می کند و قوانین شما را زیر پا می گذارد با وی برخورد کنید.
و جواب درستی که بشریت می خواهد این است که همه عقلا با این امر موافقند . حکم به برخورد با مرتد به خاطر ادله تاریخی نمی باشد بلکه یک برهان عقلی است . کجای عالم شما شخص عاقلی را پیدا می کنید که در جامعه اش مقدسات و ارزش هایش و حتی ملیتش را زیر سوال ببرند و آنها را مسخره کنند و او عکس العملی نشان ندهد ،اگر چنین عاقلی هست ،لطف کنید مثالی بزنید و حکم به برخورد با مرتد هم همین است و لا غیر
13. « و بشریت امروز در جلوی این مجازات ایستاده است »
منظور از بشریت امروز کیست؟ اگر منظور مسلمانان هستند که اتفاقاً خلاف نظر شما ثابت است و اگر غیر مسلمان ،نظرتان است که این حکم مربوط به آنها نیست.
14. «و میگوید باید مفهوم ازادی در دین جریان داشته باشد»
مجازات مجرم هیچ منافاتی با آزادی در دین ندارد که این هم از مطالب پیشین معلوم است
15. « و با بازی با کلمات نمیشود جواب مردم مخالف را داد»
بازی با کلمات بیشتر در مطالب شما جلوه گری می کند ،چراکه بحث ارتداد به خوبی روشن است .